SUJI CRANBERY
Bahan-bahan ( utk 4~5 org makan )
- 1 c suji/semolina*
- 3/4 c gula pasir*
- 1/2 c susu pekat*
- 4~5 c cawan air*
- 1 ts esen vanilla*
- 1/2 ts pewarna merah*
- 1~2 tbsp minyak sapi
- 2/3 c dried cranbery
Cara-cara
- Goreng cranbery & minyak sapi selama 5 minit atau sehingga cranbery lembut, ketepikan.
- Satukan bahan bertanda * kedalam periuk, masak sehingga berkilat, guna api perlahan karang hangus lak, klau terlalu pekat tambah sedikit air.
- Masukkan 1 kedalam 2, kacau sebati.. Masukkan kedalam bekas yg sesuai.. klau guna cup yg kecik2 tu lagi cute.
- Akhir sekali taburkan sedikit cranbery untuk hiasan..
- RUJUKAN: c=cup, ts=tea spoon, tbsp=table spoon.